Nieuwbouw Johannes Vermeer straat Groningen

In september 2020 zijn de woningen aan de Johannes Vermeerstraat afgebroken. We hebben hier 58 nieuwe huurwoningen in 2 woongebouwen mogen metselen.

Nieuwbouw Johannes Vermeer straat Groningen.

45 woningen vallen in de sociale huur en 13 woningen in de midden huur (huurprijs tussen € 750 en € 1000). Er komen 46 appartementen met 2 slaapkamers, en 12 appartementen met 3 slaapkamers. De woningen zijn allemaal gelijkvloers en beide gebouwen hebben een lift. Nijestee vindt het belangrijk dat bewoners oud kunnen worden in hun eigen wijk. Het metselwerk van het pand is verzorgd door Metselbedrijf Strijker.

Bent u enthousiast over dit project en ontvangt u graag meer informatie, dan kunt u ook contact opnemen met ons via onze contactpagina. Bekijk meer van onze projecten op onze projectpagina, wij lichten onze dienst toe op onze metselwerk-pagina.

In samenwerking met:

Aannemer:     Plegt-Vos

Architect:       VDP Architecten

Dronebeelden Project Johannes Vermeerstraat laten gevelkunst zien.

Naast een aansluiting op de directe fysieke context, wordt een relatie aangegaan met gevelkunstwerken in de straat en de naam van de straat zelf; Johannes Vermeerstraat. Dit heeft geresulteerd in de namen van de woonblokken De Dame en De Dienstbode, een verwijzing naar het bekende schilderij van Johannes Vermeer.

Zowel de gevelkunstwerken van Klaas van Dijk als het schilderij van Vermeer hebben gele en blauwe kleuren in zich. Dit is vertaald naar gele (De Dame) en blauwe (De Dienstbode) voegen in de gevel. De bijzondere uitstraling die hierdoor ontstaat, wordt versterkt door gevelstenen met een schijnvoeg. Meer voegen, meer kleur, een unieke gevel.

Prachtige impressie van eindresultaat Johannes Vermeerstraat.

Foto’s in samenwerking met VDP Architecten.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u vragen over onze diensten? Vul vrijblijvend het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u een dringende vraag? Bellen is altijd mogelijk.

  • 1783

    Projecten afgerond

  • 38

    Renovaties gedaan

  • 311

    Tevreden klanten

Contact opnemen
Wij zijn erg trots op al onze projecten. Wij vertellen u graag meer over projecten die recentelijk met tevreden klanten zijn afgerond.

Gerelateerde projecten

Metselbedrijf Strijker

38 appartementen – Appingedam

Bekijk project
Metselwerk Hoogersmilde Strijker Groep

Metselwerk – Project De Heerlickheyt Hoogersmilde

Bekijk project

Metselwerk – 30 appartementen Appingedam

Bekijk project