Strijker - Steenwijk

Voegwerken

Bij Strijker Groep zijn wij gespecialiseerd in voegwerken van hoge kwaliteit. Voegwerk is een cruciaal onderdeel van de bouw en renovatie van metselwerk. Het zorgt niet alleen voor een esthetische afwerking, maar draagt ook bij aan de duurzaamheid en weerbestendigheid van muren. Ons ervaren team staat klaar om uw project te voorzien van het beste voegwerk, waarbij we gebruik maken van de nieuwste technieken en materialen.

Waarom laten voegen door Strijker Groep?

Kiezen voor Strijker Groep betekent kiezen voor kwaliteit, ervaring en betrouwbaarheid. Hier zijn enkele redenen waarom u uw voegwerk aan ons zou moeten toevertrouwen:

1. Expertise Met jarenlange ervaring in de bouwsector hebben wij de kennis en vaardigheden in huis om elk voegproject tot een succes te maken.

2. Kwaliteitsmaterialen Wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen die bijdragen aan een duurzaam en esthetisch resultaat.

3. Klantgerichte aanpak Wij luisteren naar de wensen van onze klanten en bieden maatwerk oplossingen die perfect aansluiten bij uw project.

4. Duurzaamheid Onze technieken en materialen zijn gericht op een lange levensduur en minimale onderhoudskosten, wat bijdraagt aan de waarde van uw pand.

5. Garantie en service Wij bieden garantie op ons voegwerk en staan altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden of problemen op te lossen.

Wat komt er kijken bij voegen?

Voegwerk is meer dan alleen het aanbrengen van cement tussen bakstenen. Het vereist precisie, vakmanschap en de juiste materialen. Hier zijn enkele belangrijke stappen in het voegproces:

1. Voorbereiding van het oppervlak Het bestaande metselwerk moet schoon en vrij van losse delen zijn. Dit kan betekenen dat oude voegen eerst verwijderd moeten worden.

2. Mengen van voegmortel De voegmortel moet op de juiste manier gemengd worden om de gewenste sterkte en kleur te bereiken. Het gebruik van de juiste verhoudingen en toevoegingen is essentieel voor een duurzaam resultaat.

3. Aanbrengen van de voegmortel De mortel wordt zorgvuldig in de voegen aangebracht, waarbij erop gelet wordt dat er geen luchtbellen ontstaan. Dit vereist een stabiele hand en oog voor detail.

4. Afwerking Afhankelijk van het type voeg wordt de mortel afgewerkt met specifieke gereedschappen om het gewenste profiel te bereiken.

5. Nabehandeling Het voegwerk moet goed uitharden en kan indien nodig worden nabehandeld om de duurzaamheid te vergroten, bijvoorbeeld door impregneren tegen vocht en vuil.

Soorten voegen

Er zijn verschillende soorten voegen die elk hun eigen specifieke eigenschappen en toepassingen hebben. Hieronder bespreken we de meest voorkomende soorten:

1. Platvolvoeg De platvolvoeg is een veelgebruikte voeg die gelijk loopt met de stenen. Het geeft een strakke en moderne uitstraling en is relatief makkelijk schoon te houden.

2. Holle voeg Deze voeg heeft een licht concave vorm, waardoor water beter afgevoerd kan worden. Dit type voeg wordt vaak gebruikt bij buitenmuren vanwege de waterafvoerende eigenschappen.

3. Verdiepte voeg Bij een verdiepte voeg ligt de voeg wat dieper ten opzichte van het metselwerk. Dit kan een mooi schaduweffect creëren en geeft de muur een robuustere uitstraling.

4. Knipvoeg De knipvoeg, ook wel snijvoeg genoemd, steekt een beetje uit en wordt afgewerkt met een schuin afgesneden rand. Dit type voegwerk is zeer arbeidsintensief maar geeft een zeer gedetailleerd en luxe uiterlijk aan het metselwerk.

5. Schaduwvoeg Een schaduwvoeg creëert een schaduweffect door de voeg iets terug te leggen ten opzichte van het metselwerk. Dit wordt vaak gebruikt om het metselwerk extra diepte en karakter te geven.

Voegwerken Natuursteen

Voegwerken voor natuursteen vereisen een speciale aanpak vanwege de unieke eigenschappen van het materiaal. Bij Strijker Groep hebben we uitgebreide ervaring met het voegen van natuursteen, waarbij we zorgen voor een duurzame en esthetisch aantrekkelijke afwerking. Of het nu gaat om gevels, vloeren of tuinmuren, wij bieden de perfecte oplossing voor uw natuursteenproject.

1. Speciale voegmortels Voor natuursteen gebruiken we speciale voegmortels die perfect hechten en bestand zijn tegen de specifieke eigenschappen van natuursteen, zoals vocht en temperatuurverschillen.

2. Precisie en vakmanschap Het voegen van natuursteen vraagt om precisie en oog voor detail. Onze vakmensen zorgen ervoor dat elke voeg perfect aansluit bij het natuurlijke karakter van de steen.

3. Duurzaamheid Onze voegtechnieken en materialen zorgen ervoor dat het voegwerk lang meegaat en bestand is tegen de elementen, zodat uw natuursteenproject er jarenlang mooi uit blijft zien.

4. Esthetische afwerking Wij begrijpen het belang van een mooie afwerking. Onze voegwerken versterken de natuurlijke schoonheid van de natuursteen, waardoor uw project een luxe en tijdloze uitstraling krijgt.

 

Projecten

Bij Strijker Groep zijn we trots op de diverse projecten die we hebben uitgevoerd. Hieronder een speciaal uitgevoerd project in Groningen, waarbij we aan de Johannes Vermeerstraat dit prachtige project hebben mogen opleveren.

Naast een aansluiting op de directe fysieke context, wordt een relatie aangegaan met gevelkunstwerken in de straat en de naam van de straat zelf; Johannes Vermeerstraat. Dit heeft geresulteerd in de namen van de woonblokken De Dame en De Dienstbode, een verwijzing naar het bekende schilderij van Johannes Vermeer.

Zowel de gevelkunstwerken van Klaas van Dijk als het schilderij van Vermeer hebben gele en blauwe kleuren in zich. Dit is vertaald naar gele (De Dame) en blauwe (De Dienstbode) voegen in de gevel. De bijzondere uitstraling die hierdoor ontstaat, wordt versterkt door gevelstenen met een schijnvoeg. Meer voegen, meer kleur, een unieke gevel.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u vragen over onze diensten? Vul vrijblijvend het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u een dringende vraag? Bellen is altijd mogelijk.

  • 1783

    Projecten afgerond

  • 38

    Renovaties gedaan

  • 311

    Tevreden klanten

Contact opnemen
Wij zijn erg trots op al onze projecten. Wij vertellen u graag meer over projecten die recentelijk met tevreden klanten zijn afgerond.

Recente projecten

BrickStrip®/FALK 1000 TR Carrier

Nieuwbouw 2 panden – Leusden

Bekijk project

Renovatie woningen in Steenwijk

Bekijk project
Metselbedrijf Strijker

38 appartementen – Appingedam

Bekijk project