Rd-Panel+ StoneSystem

Het Rd-Panel+ StoneSystem is een compleet steenstrip-verlijming-systeem waarbij thermische isolatie en keramische – of natuurgevelsteenstrippen in één systeem worden verwerkt door Strijker Afbouw B.V. als systeemhouder en enige geautoriseerde verwerker.

Downloads met betrekking tot het Rd-Panel+ StoneSystem zijn onderaan deze pagina te vinden onder het hoofdstuk Documenten.

Wat is Rd-Panel+ StoneSystem?

Het Rd-Panel+ paneel is een PIR-plaat met aan 2-zijden een dampdichte alu-kraft cachering. Aan de voorzijdezijde is 6 mm MAGOXX®Board-Facade Grijs volvlaks verlijmd. MAGOXX®Board-Facade Grijs is een speciaal ontwikkeld plaatmateriaal op basis van MgO, voor buitentoepassingen. Dit plaatmateriaal rot niet, schimmelt niet en is onbrandbaar (A1). Door de grijze kleur is een eventuele voegloze verwerking van de steenstrippen esthetisch gezien geen probleem.

Het lichtgewicht Rd-Panel+ paneel heeft een werkende afmeting van circa 585 x 1185 mm en heeft rondom een wisselsponning van 15 mm. Deze wisselsponning voorkomt lekken in de thermische isolatie. De standaard leverbare diktes zijn 76 t/m 146 mm. Andere diktes op aanvraag. In alle gevallen geldt een minimale afname, door de producent te bepalen.

De thermische isolatie wordt gerealiseerd door het Rd-Panel+ of Rd-Panel+/FLEX paneel. Deze panelen worden verlijmd èn gezekerd op een vooraf door Strijker Afbouw B.V. goed te keuren ondergrond.

Het Rd-Panel+ StoneSystem is speciaal ontwikkeld voor luchtdichte, dampdichte niet geventileerde buitengevels waarbij géén waterdampdiffusie plaatsvindt. Is er sprake van luchtdichte, damp-open buitengevels dan bevelen wij van harte BrickStrip® aan.

 

Rd-Panel+/FLEX (in ontwikkeling)

Voor oneffen buitengevels, zoals oude gevels of van kalkzandsteen, is het Rd-Panel+/FLEX ontwikkeld. Dit paneel is opgebouwd als het Rd-Panel+ paneel. Op de achterzijde van dit paneel is 20 mm glaswol aangebracht.

Rd-waarde:

Zoals de naam doet vermoeden is de Rd-waarde van het Rd-Panel+ , Rd-Panel+/FLEX en daarmee het Rd-Panel+ StoneSystem bijzonder goed, voldoet bij gebruik van de juiste dikte minimaal aan het bouwbesluit en scoort in vele gevallen ver boven de gestelde eisen. De lambda-waarde van het gebruikte PIR is: 0,022 W/mK.

Steenstrippen:

De keramische steenstrippen, van welke producent dan ook, en de natuurgevelsteenstrippen van NG I BOUWEN MET NATUURSTEEN worden met Innotec Powerbond XS330, een zeer hoogwaardige lijm met een hoge aanvang sterkte, aangebracht op het Rd-Panel+ of Rd-Panel+/FLEX. Vooraf worden steenstrippen in het laboratorium van Innotec getest.

Hoogwaardige materialen en verwerker:

Innotec Panel Fixatie Tape
Innotec Adheseal Project Lijm
Rd-Panel+ of Rd-Panel+/FLEX
Isolatieschijven + DynaPlus AR Schroeven of verankeringspluggen
Innotec Multiflex Coating Spray
Innotec Spray-Seal Plus
Innotec Powerbond XS 330
Innotec Compress Tape
Keramische- of Natuurgevelsteenstrippen
Sakrete Voegmortel
Sakrete VoegFix FX

Alle componenten zijn door de samenwerkende leveranciers onderling getest en per steenstripsoort wordt een apart verwerkingsvoorschrift verstrekt aan Strijker. Strijker werkt uitsluitend met vakkundig, geschoold en gecertificeerd personeel.

Documenten:

TECHNISCHE INFORMATIE

Download

ISOLATIEWAARDE & BRANDVEILIGHEID

Download

BESTEKOMSCHRIJVING

Download

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u vragen over onze diensten? Vul vrijblijvend het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u een dringende vraag? Bellen is altijd mogelijk.

  • 1783

    Projecten afgerond

  • 38

    Renovaties gedaan

  • 311

    Tevreden klanten

Contact opnemen
Wij zijn erg trots op al onze projecten. Wij vertellen u graag meer over projecten die recentelijk met tevreden klanten zijn afgerond.

Recente projecten

Renovatie woningen in Steenwijk

Bekijk project
Metselbedrijf Strijker

38 appartementen – Appingedam

Bekijk project

Rd-Panel+ StoneSystem Zwolle

Bekijk project