BrickStrip®/FALK 1000 TR Carrier

BrickStrip®/FALK 1000 TR Carrier is een compleet steenstrip-verlijming-systeem waarbij keramische – en/of natuurgevelsteenstrippen door Strijker Afbouw B.V., als systeemhouder en enige geautoriseerde verwerker, worden verlijmd op FALK 1000 TR CARRIER GEVEL sandwichpanelen.

Downloads met betrekking tot BrickStrip®/FALK 1000 TR Carrier zijn onderaan deze pagina te vinden.

Over BrickStrip®/FALK 1000 TR Carrier

Naast de bestaande mogelijkheden, op basis van het FALK 1000 TR Carrier gevel paneel, zoals:

Zonnepanelen           Groenwand       Gevelbekleding HOUT      Profielen gevel

Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor het veredelen van de genoemde sandwichpanelen met keramische steenstrippen, van welke producent dan ook, en natuurgevelsteenstrippen van NG I Bouwen met Natuursteen.

 

 

BrickStrip® / FALK 1000 TR Carrier is een geventileerd systeem. Hierbij wordt door de aannemer, naast de luchtdichte en dampdichte FALK 1000 TR Carrier gevelpanelen, ook het MAGOXX®Board Facade Grijs aangebracht. Dit alles volgens respectievelijke de verwerkingsvoorschriften van FALK Bouwsystemen en Strijker Afbouw. Nadat het MAGOXX®Board op de juiste wijze is verwerkt neemt Strijker Afbouw de werkzaamheden over en werkt het e.e.a. af met de gewenste steenstrippen en voegt het “metselwerk”.

 

 

 

Ventilatie

De lucht aan- en afvoer achter het MAGOXX®Board Facade vindt plaats door de profielhoogte van de FALK 1000 TR Carrier gevelpanelen, deze is 35 mm. Daarbij moet rekening gehouden worden met voldoende luchtopening aan zowel de onderzijde als de bovenzijde, door u te berekenen. Hierdoor moet het zogenaamde schoorsteeneffect ontstaan, zodat de gevel constant droog trekt na vochtbelasting door bijvoorbeeld regen- en sneeuwval.

Voor luchtdichte, dampdichte niet geventileerde buitengevels waarbij géén waterdampdiffusie plaatsvindt of luchtdichte, damp-open buitengevels (zoals HoutSkeletBouw) bevelen wij respectievelijk het Rd-Panel StoneSystem en BrickStrip® van harte aan.

FALK 1000 TR Carrier gevel / Trapezium carrierpaneel

De FALK 1000 TR Carrier gevel is een trapezium carrierpaneel met vijf kronen en biedt daarmee, naast de basis voor een prachtig design aan je gevel, een goede draagkracht voor diverse gevelaccessoires. Hiermee profiteer je van een goede isolatie en dus een prettig klimaat in het gebouw én een accessoire naar wens, bijvoorbeeld een groenwand, houten regels, keramische- of natuurgevelsteenstrippen. Een ideale combinatie!

 • Goede draagkracht door de vijf kronen
 • Omegaprofiel kan achterwege blijven
 • Leverbaar in lengtes tot 25 meter
 • Strakke uitstraling
 • Leverbaar met circulaire CradleCore® isolatiekern

De FALK 1000 TR werkt als carrierpaneel een meter breed en heeft een maximale lengte van 25 meter. Ook is dit paneel zowel horizontaal als verticaal te monteren. De kern van PIR-isolatie kan variëren in diktes van 40 tot 150 mm.

Als carrierpaneel is de FALK 1000 TR een zeer favoriet paneel. De trapezium kronen zorgen er namelijk voor dat het accessoire op afstand blijft van de gevel. Hierdoor kan het omegaprofiel achterwege blijven. Vraag ons gerust om een technisch advies met betrekking  tot de draagkracht van onze carrierpanelen.

Steenstrippen

De keramische steenstrippen, van welke producent dan ook, en de natuurgevelsteenstrippen van NG I Bouwen met Natuursteen worden met Innotec Powerbond XS330, een hoogwaardige lijm met een zeer hoge aanvang sterkte, aangebracht op het MAGOXX®Board Facade Grijs. Vooraf worden alle steenstrippen in het laboratorium van Innotec getest. Inmiddels is een goed gevulde database met geteste steenstrippen beschikbaar. Na het testen volgt het verwerkingsadvies aan Strijker Afbouw B.V.

Voegen

Strijker Afbouw werkt de voegen af zoals gewenst. Wij gebruiken voor het voegen uitsluitend en alleen materialen van Sakrete. Hier wordt Sakrete VoegFix FX aan toegevoegd zodat de voegen flexibel zijn en blijven. Scheurvorming wordt hiermee tot een absoluut minimum beperkt.

Sakrete uitbloeiingsarme Voegmortel is een fabrieksmatig vervaardigde droge cementmortel conform NEN-EN-998-2 en CUR aanbeveling 61. Deze mortel is geschikt voor het navoegen van de meest gangbare steensoorten in metselwerk met sterk verwerende omstandigheden, waterkerend metselwerk, werk dat niet wordt afgeschermd tegen weer en wind, hoog mechanisch belast – en normaal metselwerk binnen en buiten. Sakrete (uitbloeiingsarme) voegmortels worden geleverd in zakken van 25 kg. De voegmortels zijn leverbaar in 12 standaardkleuren en (op aanvraag en bij voldoende hoeveelheid) in iedere gewenste kleur. Remix Droge Mortel BV levert op aanvraag kleurmonsterdozen en mortelmonsters ten behoeve van proefvlakken.

Sakrete Voegfix FX is een vloeibaar additief op kunstharsbasis, dat speciaal is ontwikkeld voor toevoeging aan het aanmaakwater voor de Remix uitbloeiingsarme (UA) voegmortels. Sakrete Voegfix FX versterkt de eigenschappen van de hierop voorbereide Sakrete UA voegmortels op het gebied van hechting, druksterkte, elasticiteit, duurzaamheid en het watervasthoudend vermogen. Dit twee componentensysteem is hierdoor geschikt voor het voegen van o.a.: steenstrips, sterk zuigende stenen, gesiliconiseerde stenen, kademuren, voegwerk in kustgebieden en voegrenovatie/reparatie.

Met Voegfix FX, in combinatie met de Sakrete Uitbloeiingsarme voegmortels, zijn ook de hogere voeghardheidsklassen (VH35 en VH45) makkelijk haalbaar evenals de hoogste toepassingsklasse MX4. Door de elasticiteitsverhoging is Voegfix FX® bij uitstek geschikt voor voegreparatie (en nieuwbouw) in aardbevingsgebieden.

Producteigenschappen:

 • Verbetert de hechting en de voeghardheid;
 • Verhoogt de elasticiteitsmodulus (bevordering elasticiteit);
 • Vermindert risico van scheurvorming en de kans op verbranding van de voeg;
 • Verhoogt de bestandheid tegen chloriden (b.v. in kustgebieden);
 • Voldoet aan de Nederlandse Praktijkrichtlijn (NPR) 9998 voor aardbevingsbestendig bouwen 

Hoogwaardige materialen en verwerking:

Het FALK StoneSystem maakt uitsluitend en alleen gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen:

 • Innotec Seal Multisol
 • Innotec Seal Guard
 • Innotec Panel Fixatie Tape
 • Innotec Adheseal Project Lijm
 • FALK 1000 TR Carrier gevel sandwichpanelen
 • Innotec Spray-Seal
 • Innotec Powerbond XS 330
 • Innotec Compress Tape
 • Keramische- of Natuurgevelsteenstrippen
 • Sakrete Voegmortel UA
 • Sakrete VoegFix FX

Alle componenten zijn door de samenwerkende leveranciers onderling getest en per steenstripsoort wordt een apart verwerkingsvoorschrift verstrekt aan Strijker Afbouw B.V.

Strijker werkt uitsluitend en alleen met vakkundig, geschoold en gecertificeerd personeel.

 

 

Documenten:

Hechtingstest MAGOXX®Board-Facade op FALK 1000 TR Carrier Gevel

Download

Detailtekeningen  

Download

Verwerkingsvoorschriften MAGOXX®Board-Facade

Download

Eigenschappen / Specificaties FALK 1000 TR Carrier Gevel

Download

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u vragen over onze diensten? Vul vrijblijvend het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u een dringende vraag? Bellen is altijd mogelijk.

 • 1783

  Projecten afgerond

 • 38

  Renovaties gedaan

 • 311

  Tevreden klanten

Contact opnemen
Wij zijn erg trots op al onze projecten. Wij vertellen u graag meer over projecten die recentelijk met tevreden klanten zijn afgerond.

Recente projecten

BrickStrip®/FALK 1000 TR Carrier

Nieuwbouw 2 panden – Leusden

Bekijk project

Renovatie woningen in Steenwijk

Bekijk project
Metselbedrijf Strijker

38 appartementen – Appingedam

Bekijk project