BrickStrip erkend Europees merk

Gevelrenovatie

Gevelrenovatie is meer dan isolatie. Het is een onderdeel van een toekomstgerichte woning met als doel een energieneutrale woning. De verduurzaming draagt bij aan een warme jas voor de woning en utiliteitsbouw. Dit geldt voor zowel nieuwbouwprojecten als voor renovatiewerkzaamheden. Het eindresultaat? Vernieuwde, duurzame en geïsoleerde bouwwerken.

Steenstrips

Strijker Groep hanteert bij gevelverduurzaming een bijzondere techniek. Dit is een combinatie van steen met isolatie. Hierbij gebruiken we steenstrips. Dit zijn dunne plakken die met voegwerk op een vlakke ondergrond gelijmd worden. Hiermee wordt er schoon metselwerk gesuggereerd en blijft het authentieke karakter van de woningen behouden. Uiteraard kunnen steenstrips ook worden toegepast bij nieuwbouwprojecten. Een ander voordeel van het gebruik van steenstrips is het minimale ruimte verlies. Door de dunne vorm van de strips, is het gebruik van steenstrips dus ook een ruimtebesparende keuze!

Materialen

Vernieuwen van bestaande gevels kan met twee verschillende materialen. U kiest tussen:

  1. Minerale strips: Geperste strips van minerale grondstoffen met een dikte van 5 mm.
  2. Keramische strips: Van klei gemaakte strips met hetzelfde materiaal als de traditionele gevelsteen. Deze heeft twee uitvoeringen:
  • De gezaagde steenstrips: deze hebben een dikte van 20mm en worden gezaagd uit gevelsteen.
  • Gebakken ECO-strip: Deze is 20 mm en minder milieubelastend.

Er zijn 2 verschillende soorten systemen waarbij steenstrips worden toegepast:

  1. Geventileerd systeem. Dit systeem wordt hierna uitgelegd in de vorm van het Brickstripsysteem.
  2. Ongeventileerd systeem. Dit is een systeem waar de EPS isolatie direct op de bestaande muur (renovatie) bevestigd wordt en hierop direct de steenstrips gelijmd worden. Ook kan dit systeem in de nieuwbouw toegepast worden dan wordt de isolatie direct op het binnenblad aangebracht en worden de steenstrips hier overheen gelijmd. Een voordeel hier is ook weer gewicht en ruimtebesparing.

Industriële werkwijze

Steenstrips kunnen ook op industriële wijze worden toegepast In een productieruimte brengen we de strips aan op de wanden. De gemonteerde steenstrips zijn direct klaar voor montage. Een groot voordeel hierbij is dat de wanden onder geconditioneerde omstandigheden worden vervaardigd. Hierdoor is er sprake van een snelle levering en een snelle montage. De weersomstandigheden spelen geen rol en misschien wel het belangrijkste is dat de bewoners minder overlast ervaren.

Aardbevingsschade

Momenteel zijn de aardbevingen veel in het nieuws. Met name de schade speelt een grote rol. Door de gaswinning ontstaan er aardbevingen in- en rondom Groningen. De schade die ontstaat door aardbevingen zijn vaak scheuren in de muren of gevels. De gevelverduurzaming van Strijker Groep is een manier om de schade aan het huis op te lossen. Met de industriële techniek zijn de steenstrips ook toepasbaar op de muren of gevels.

Stichting Gevelgarantie

Betrouwbaarheid en kwaliteit staan bij Strijker Groep hoog in het vaandel. Mede hierom zijn wij aangesloten bij Stichting Gevelgarantie. Samen met deze stichting kunnen financiële- en bouwtechnische zekerheid aangeboden worden door gevelverduurzaming. Dit doen wij door uitgebreide kwaliteitszorg te koppelen aan een garantieverzekering

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u vragen over onze diensten? Vul vrijblijvend het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u een dringende vraag? Bellen is altijd mogelijk.

  • 1783

    Projecten afgerond

  • 38

    Renovaties gedaan

  • 311

    Tevreden klanten

Contact opnemen
Wij zijn erg trots op al onze projecten. Wij vertellen u graag meer over projecten die recentelijk met tevreden klanten zijn afgerond.

Recente projecten

BrickStrip®/FALK 1000 TR Carrier

Nieuwbouw 2 panden – Leusden

Bekijk project

Renovatie woningen in Steenwijk

Bekijk project
Metselbedrijf Strijker

38 appartementen – Appingedam

Bekijk project