BrickStrip erkend Europees merk

BrickStrip® draagt steentje bij aan COMFORT.

BrickStrip® is met het goed doordachte systeem geschikt voor allerlei type dampopen buitenwanden.
Hierbij kan men denken aan HoutSkeletBouw, StaalFrame-bouw en SIP-panelen. Tevens uitermate geschikt voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bouwen met stro, hennep, vlas, e.d.

BrickStrip

BrickStrip® draagt steentje bij aan COMFORT.

Comfortabel en gezond wonen en werken betekent veelal luchtdicht en dampopen bouwen. BrickStrip® sluit hier als geen ander op aan.

De waterdampdiffusie, via de buitenwanden, mag absoluut niet worden verstoord. Waterdamp moet daarmee ook aan de buitenzijde goed worden afgevoerd. Dit kan eenvoudig door voldoende, natuurlijke ventilatie, het zogenaamde schoorsteeneffect.

Hiermee wordt een dauwpunt in de buitengevel voorkomen en blijft de Rd-waarde van de gebruikte isolatie in stand. Bovendien wordt schimmelvorming, in combinatie met binnen ventilatie, in de woning voorkomen. Schimmels kunnen leiden tot gezondheidsproblemen, met name aan de luchtwegen.

Dus, de decoratieve schil rondom de woning moet met voldoende ventilatie worden aangebracht, zodat condens kan worden afgevoerd. Dit geldt voor houten gevelbekleding, maar ook voor stucwerk en steenstripverlijming.

BrickStrip is een totaalpakket voor de bouw.

Voor steenstripverlijming is BrickStrip® de meest complete oplossing. Het geventileerd
Steen-STRIP-Verlijming-Systeem welke inmiddels het predicaat Erkend Europees Merk mag dragen.

BrickStrip® is met het goed doordachte systeem geschikt voor allerlei type dampopen buitenwanden.
Hierbij kan men denken aan HoutSkeletBouw, StaalFrame-bouw en SIP-panelen. Tevens uitermate geschikt voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bouwen met stro, hennep, vlas, e.d.

BrickStrip bestaat uit:

BrickStrip® probeert zoveel als mogelijk aan te sluiten op circulair bouwen met biobased materialen. Zo is de voorgeschreven drager van de steenstrippen MagOxx®Board Facade, plaatmateriaal dat erg hoog scoort met DuboKeur. Het genoemde MagOxx®Board moet worden aangebracht op FSC-gecertificeerd naaldhout. Naast Natuurgevelsteenstrippen en gezaagde steenstrippen bieden wij de mogelijkheid in ECO-steenstrippen. Deze ECO-steenstrippen hebben ten opzichte van metselstenen tijdens de productie 50% minder energie nodig, 70% minder grondstoffen en zijn 75% lichter in gewicht. Dit laatste brengt met zich mee dat er minder fundering nodig is, de financiële – en milieubesparing begint al op de tekentafel.

BrickStrip®, met Concordia Holding N.V. als systeemhouder, werkt uitsluitend met vaste geselecteerde partners. Dit zijn zes leveranciers van voorgeschreven materialen en één geautoriseerde verwerker. Daarmee wordt de kwaliteit hoog in het vaandel gehouden en het systeem voor een periode van 10 jaar gegarandeerd.

BrickStrip®-partners:

Concordia Holding N.V.
Bouwcenter Concordia
Strijker Afbouw B.V.
XL-Panel B.V
SINH Building Solutions
Mirari
Vandersanden
NG | Bouwen met Natuursteen
Remix Droge Mortel BV

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u vragen over onze diensten? Vul vrijblijvend het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u een dringende vraag? Bellen is altijd mogelijk.

  • 1783

    Projecten afgerond

  • 38

    Renovaties gedaan

  • 311

    Tevreden klanten

Contact opnemen
Wij zijn erg trots op al onze projecten. Wij vertellen u graag meer over projecten die recentelijk met tevreden klanten zijn afgerond.

Recente projecten

Rd-Panel+ StoneSystem Zwolle

Bekijk project
Project BrickStrip - Surhuizum

Project Heerenveen – Natuurgevelsteen

Bekijk project
Metselwerk Hoogersmilde Strijker Groep

Metselwerk – Project De Heerlickheyt Hoogersmilde

Bekijk project