Strijker Groep voor gevels, metselwerk en steenstrips, nieuwbouw en renovatie

Strijker Groep, uw betrouwbare partner voor hoogwaardige metseldiensten en gevelafbouw die voldoen aan de hoogste normen van vakmanschap en kwaliteit. Met een rijke ervaring en een toegewijd team van vakmensen streven we ernaar om de visie van onze klanten te realiseren en duurzame, esthetisch aantrekkelijke constructies te creëren die passend zijn bij ieder project.

Strijker Groep

Al meer dan twee decennia staat Strijker Groep bekend als de specialist in metselwerken, met een onberispelijke staat van dienst sinds 2003. In 2021 hebben we onze expertise uitgebreid met Strijker Afbouw: BrickStrip, waardoor we nog meer veelzijdige diensten kunnen aanbieden. Deze uitbreiding stelt ons in staat om snel en efficiënt te handelen, dankzij ons toegewijde team van meer dan 30 geschoolde vakmensen.

Bij Strijker Groep draait onze werkwijze om twee kernprincipes: de tevredenheid van onze klanten en het bevorderen van een positieve werkomgeving binnen ons team. Deze principes vormen de ruggengraat van ons bedrijf, naast onze onwrikbare toewijding aan kwaliteit en betrouwbaarheid, met een scherp oog voor sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Diensten

Of u nu op zoek bent naar een metselbedrijf voor de bouw, nieuwbouw of renovatie, bij Strijker Groep bent u aan het juiste adres. De technieken die wij toepassen kunnen in elke vorm van bouw worden ingezet. Hierdoor zijn wij in staat om iedere uitdaging met succes aan te gaan.

Metselwerk

Kwalitatief hoogwaardig metselwerk vindt u bij Strijker. Ons vakkundig personeel werkt iedere dag met veel plezier aan de projecten om zo het beste resultaat neer te zetten. De dienst omvat meerdere onderdelen:

 • Metselwerk
 • Verlijmen van kalkzandsteen- blokken/elementen
 • Voegwerk
 • Pointmaster
 • ClickBrick

ClickBrick

Strijker Groep is een erkend verwerker van de ClickBrick, geautoriseerd door Wienerberger. ClickBrick is een circulair bouwsysteem voor het droogstapelen van bakstenen. Naast dat dit esthetisch fraaie projecten oplevert, zorg dit ook voor circulaire en duurzame gevels. Het ClickBrick systeem reduceert het gebruik van bouwstoffen en kenmerkt zich door optimale recycling en resulteert in onderhoudsvrije gevels.

Verwerking ClickBrick

Bouwen met het ClickBrick systeem gaat zonder lijm of mortel. Dit fraaie droogstapelsysteem wordt met behulp van RVS lijmstukken geplaatst. Mede door deze werkwijze creëren wij blijvend mooie gevels en blijft de kwaliteit van de gevel vrijwel altijd consistent. Doordat Wienerberger de stenen volledig afgewerkt levert, heb je veel minder zaag- en knipafval op de bouwplaats. Door deze verwerking bouwt Strijker Groep circulair met de ClickBrick.

BrickStrip®

BrickStrip is een uniek Steen-STRIP-Verlijming-Systeem met als credo:

“Eén loket voor dè kant en klare oplossing”

In zeer nauwe samenwerking met sterke en betrouwbare partners is het meest complete Steen-STRIP-verlijming-Systeem ontwikkeld. Een simpele oplossing voor een complex vraagstuk. Sinds 10 november 2021 is BrickStrip een officieel erkend Europees merk.

Waarom BrickStrip®?

BrickStrip is een innovatief systeem dat bijdraagt aan een gezond binnenklimaat in gebouwen door middel van een geventileerd Steen-STRIP-Verlijming-Systeem voor buitengevels. Het is ontworpen met aandacht voor luchtdichtheid en dampdoorlatendheid, terwijl het Rd-Panel+ StoneSystem geschikt is voor luchtdichte buitengevels zonder dampdoorlatendheid.

Het systeem omvat een volledige reeks materialen en diensten, waarbij Strijker Afbouw B.V. als enige geautoriseerde partij in Nederland zorgt voor de afwerking. BrickStrip is veelzijdig inzetbaar, geschikt voor diverse bouwmethoden zoals Hout Skelet Bouw, SIP-panelen, en biobased constructies met stro en hennepisolatie. Het kan ook worden gecombineerd met traditioneel metselwerk en andere gevelbekledingsmaterialen zoals hout en plaatmateriaal.

BrickStrip Strijker Groep

BrickStrip Strijker Groep

BrickStrip®/FALK 1000 TR Carrier

BrickStrip®/FALK 1000 TR Carrier is een compleet steenstrip-verlijming-systeem waarbij keramische – en/of natuurgevelsteenstrippen door Strijker Afbouw B.V., als systeemhouder en enige geautoriseerde verwerker, worden verlijmd op FALK 1000 TR CARRIER GEVEL sandwichpanelen.

Waarom BrickStrip®/FALK 1000 TR Carrier?

BrickStrip® / FALK 1000 TR Carrier is een geventileerd systeem. Hierbij wordt door de aannemer, naast de luchtdichte en dampdichte FALK 1000 TR Carrier gevelpanelen, ook het MAGOXX®Board Facade Grijs aangebracht. Dit alles volgens respectievelijke de verwerkingsvoorschriften van FALK Bouwsystemen en Strijker Afbouw. Nadat het MAGOXX®Board op de juiste wijze is verwerkt neemt Strijker Afbouw de werkzaamheden over en werkt het e.e.a. af met de gewenste steenstrippen en voegt het “metselwerk”.

Rd-Panel+ StoneSystem

Het Rd-Panel+ StoneSystem is een compleet steenstrip-verlijming-systeem waarbij thermische isolatie en keramische – of natuurgevelsteenstrippen in één systeem worden verwerkt door Strijker Afbouw B.V. als systeemhouder en enige geautoriseerde verwerker.

Waarom Rd-Panel+ StoneSystem?

Het Rd-Panel+ paneel combineert een PIR-plaat met aan beide zijden een dampdichte alu-kraft cachering, en aan de voorzijde 6 mm MAGOXX®Board-Facade Grijs voor buitentoepassingen. Dit rot- en schimmelbestendige, brandwerende (A1) MgO-gebaseerde plaatmateriaal maakt voegloze verwerking van steenstrippen mogelijk.

Met een standaard afmeting van 585 x 1185 mm en een wisselsponning van 15 mm rondom, biedt het lichtgewicht Rd-Panel+ paneel thermische isolatie, geschikt voor luchtdichte, dampdichte niet-geventileerde buitengevels zonder waterdampdiffusie. Voor luchtdichte, damp-open buitengevels wordt BrickStrip® aanbevolen.

RD-Panel+ StoneSystem

RD-Panel+ StoneSystem

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u vragen over onze diensten? Vul vrijblijvend het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u een dringende vraag? Bellen is altijd mogelijk.

 • 1783

  Projecten afgerond

 • 38

  Renovaties gedaan

 • 311

  Tevreden klanten

Contact opnemen
Wij zijn erg trots op al onze projecten. Wij vertellen u graag meer over projecten die recentelijk met tevreden klanten zijn afgerond.

Recente projecten

Renovatie woningen in Steenwijk

Bekijk project
Metselbedrijf Strijker

38 appartementen – Appingedam

Bekijk project

Rd-Panel+ StoneSystem Zwolle

Bekijk project